طرز تهیه حلوا با ۴ روش مختلف
حلوای شیر و حلوای آرد گندم و حلوای زعفرانی و حلوای آرد برنج از انواع روش های رایج برای پخت حلوا می باشند و شما می توانید به کمک این روش ها حلوا را برای مناسبت های مختلف بپزید. در ادامه با طرز تهیه حلوا با روش های متفاوت آشنا خواهید شد که امیدواریم مورد توجه تان قرار بگیرند.
در تفریح98 همراه ما باشید
روش اول ( دستور تهیه حلوای ساده )
مواد لازم
- آرد : سه لیوان
- شکر : دو لیوان
- آب : دو لیوان
- گلاب : نصف لیوان
- روغن مایع : ۱.۵ لیوان
- زعفران : به مقدار لازم
طرز تهیه حلوا ساده
برای پخت حلوای ساده ابتدا شکر و آب را با یکدیگر مخلوط نمایید و روی حرارت گاز قرار دهید تا شکر به صورت کامل در آب حل شود سپس زعفران را به محلول شکر اضافه کنید و بعد از اینکه شربت چند جوش زد گلاب را به آن بیفزایید و حرارت گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا شربت سرد شود.
در مرحله بعدی طرز تهیه حلوا ساده آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
توجه داشته باشید که اگر تمایل دارید حلوا تیره تر باشد باید آرد را بیشتر تفت دهید سپس آرد تفت داده شده را الک کنید.
روغن را درون ظرفی مناسب بریزید و آرد را به روغن بیفزایید و هم بزنید.
سپس مخلوط آرد و روغن را از روی حرارت گاز بردارید و شربت خنک شده را به آرد بیفزایید و مواد حلوا را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید.
اگر حلوا شل بود آن را دوباره روی حرارت گاز قرار دهید تا خودش را بگیرد و سفت شود.
روش دوم ( طرز تهیه حلوا با شیره انگور )
مواد لازم
- شیره انگور : ۱.۵ پیمانه
- آرد : دو پیمانه
- کره یا روغن : ۳/۴ پیمانه
- زعفران دمکرده : یک قاشق غذاخوری
- هل آسیاب شده : به مقدار لازم
- گلاب : ۱/۲ پیمانه
طرز پخت حلوا با شیره انگور
برای تهیه حلوا با شیره انگور آرد را الک کنید و درون تابه بریزید.
آرد را مقداری تفت دهید تا بوی خامی اش گرفته شود و تغییر رنگ دهد بعد از اینکه رنگ آرد تغییر کرد آن را دوباره الک کنید و درون تابه برگردانید سپس کره ذوب شده یا روغن را به آرد بیفزایید و هم بزنید تا به خورد آرد برود.
در این مرحله از طرز تهیه حلوا با شیره انگور به صورت آرام آرام شیره انگور را به آرد بیفزایید و مواد را هم بزنید تا نسوزد و شروع به جمع شدن کنند.
سپس گلاب و زعفران و هل را به مواد درون تابه بیفزایید و مواد را کمی تفت دهید. حرارت گاز را خاموش نمایید و تابه را از روی حرارت گاز بردارید و مواد را هم بزنید.
حلوا را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و آن را به کمک روش های تزیین روی حلوا به زیبایی تزیین کنید.
روش سوم ( دستور تهیه حلوای هویج )
مواد لازم
- آرد : یک پیمانه + یک قاشق سوپخوری
- روغن مایع : ۱/۲ پیمانه + ۴ قاشق سوپخوری
- شکر : دو پیمانه + دو قاشق سوپخوری
- گلاب : ۱/۲ پیمانه + ۴ قاشق سوپخوری
- هویج : ۵۰۰ گرم
- زعفران دمکرده : به میزان لازم
طرز تهیه حلوا هویج
ابتدا هویج ها را بشویید و آن ها را آب پز نمایید سپس هویج ها را پوره کنید. برای پوره کردن هویج ها آن ها را رنده نکنید و بهتر است از دستگاه غذاساز یا دستگاه آسیاب استفاده نمایید تا هویج ها به صورت کامل له و پوره شوند.
آرد را درون تابه تفلون الک نمایید.
سپس تابه را روی حرارت گاز قرار دهید و زیر تابه شعله پخش کن قرار دهید تا حرارت به صورت یکنواخت پخش شود.
آرد را به کمک حرارت کم تفت دهید تا بوی خامی آن از بین رود. توجه داشته باشید که رنگ آرد نباید تغییر کند سپس شعله پخش کن را بردارید و روغن را به آرد بیفزایید و هم بزنید تا مایه ای یکدست ایجاد شود.
در این مرحله از طرز تهیه حلوا هویج ، گلاب و شکر و زعفران و هویج پوره شده را به مایه حلوا بیفزایید.
حلوا را تا زمانیکه از دیواره های تابه جدا شود به صورت دورانی هم بزنید.
برای تزیین حلوا هویج می توانید دست هایتان را به کمک روغن چرب نمایید و یک تکه از حلوا را بردارید و آن را شبیه به هویج فرم دهید.
به کمک چاقوی چرب شده خطوطی را روی حلوا ایجاد نمایید و دو یا سه عدد خلال پسته روی سر هویج ها قرار دهید.
روش چهارم ( دستور تهیه حلوای زعفرانی )
مواد لازم
- آرد سفید : دو لیوان
- شکر : ۱ لیوان
- آب : ۱.۵ لیوان
- روغن مایع : ۱/۲ لیوان
- کره : ۱۰۰ گرم
- گلاب : ۱/۴ لیوان
- زعفران آب کرده : ۱/۴ لیوان
- مغز هل ساییده شده : به میزان لازم
روش تهیه حلوا مجلسی در منزل
برای تهیه حلوای مجلسی ابتدا آب و زعفران دمکرده و شکر را درون قابلمه ای مناسب بریزید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا شربت به دمای جوش برسد.
آرد را الک کنید و آن را روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید تا بوی خامی اش از بین برود و رنگش تغییر کنید سپس روغن و کره را به آرد بیفزایید و مجددا آن را هم بزنید و تفت دهید تا رنگ آرد قهوه ای کمرنگ شود.
مخلوط آرد را از روی حرارت گاز بردارید و شربت را به آن بیفزایید و هم بزنید و اگر آرد به صورت گلوله گلوله شد آن را هم بزنید.
تابه را روی حرارت گاز قرار دهید سپس گلاب و مغز هل را به حلوا اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید تا حلوا به خوبی سفت شود.
در این مطلب با ۴ طرز تهیه حلوا آشنا شدید که امیدواریم از تهیه این دسر خوشمزه نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید.
منبع : آرگا
- يكشنبه ۱۰ آذر ۹۸
- ۱۳:۰۰