داریوش فرضیایی معروف به عموپورنگ،
یکم مرداد سال ۱۳۵۲ در تهران دیده به جهان گشود.مادر داریوش گیلانی و پدرش تُرک است. تسلط او به زبانهای،گیلکی و ترکی و استفاده او از این دو زبان در برنامههایش به همین دلیل است.
او تحصیلات خود را در رشته گرافیک graphic ادامه داد.و با مدرک کارشناسی از دانشگاه فارغالتحصیل شد.
فرضیایی در ۲۹ خرداد ماه ۱۳۹۳ پدرش را از دست داد.و عکس او در کنار پدرش واکنش هایی را در فضای مجازی،
برانگیخت عمو پورنگ به عنوان یکی از پرطرفدار ترین مجری های،برنامه کودک در صداوسیماست.
برنامه عمو پورنگ از سال ۱۳۸۰ سه،روز در هفته بصورت زنده از شبکه اول سیما بر روی آنتن میرفت.
اما از ابتدای سال ۱۳۸۸پخش زنده آن قطع و تنها یک روز ،در هفته بصورت ضبط شده پخش شد. اجرای این برنامه،بر عهده داریوش فرضیایی و با همراهی امیر محمد متقیان،
و تهیه کننده آن مسلم آقاجانزاده بود. این مجموعه پس از پخش ۱۴۱ قسمت،در فروردین ۱۳۹۳ ، به کار خود پایان داد.
حواشی زندگی عمو پورنگ
در زمستان سال ۱۳۹۲ عمو پورنگ کلیدی را با نام کلید دروغ در برنامه خود نشان داد که رسانهها و سایتهای اصلاح طلب با توجه به شباهت آن کلید یه کلید نشان داده شده در برنامههای تبلیغاتی حسن روحانی، عملاً آن را توهین به حسن روحانی دانستند. استفاده از رپرتاژ آگهی در برنامه تلویزیونی برای کودکان هم باعث انتقادات شدیدی از برنامه عمو پورنگ شده است. برنامه از هنگامی دچار مشکل شد که در یکی از قسمتها یک کودک در مصاحبه زنده با این برنامه گفت که: «از پدرش یک عروسک میمون جایزه گرفته که پدرش او را احمدی نژاد صدا میزند». این رویداد در رسانههای بینالمللی همانند دیلی تلگراف و گاردین نیز بازتاب داشت. پیش از این چند برنامه زنده تلوزیونی دیگر از جمله کوله پشتی و مثلث شیشهای به دلیل انتقاد مجریان یا میهمانان از عملکرد دولت احمدینژاد تعطیل شده بود. محمود احمدی نژاد در ۲۸ تیر ۱۳۹۱ در سخرانی افتتاح شبکه پویانمایی گفت: «نمیتوان بدون عمو پورنگ، امیرمحمد و آقای روشنپژوه زندگی کرد.»
فعالیت حرفه ایی داریوش فرضیایی
از سال ۱۳۷۳ و در ۲۱ سالگی وارد صدا و سیما شد و فعالیت خود را با گزارشگری رادیو آغاز کرد. پس از آن در برنامه عصر جمعه با رادیو در تیپهای مختلفی ظاهر شد که شاخصترین آنها «گل پسر» و «ننه بلقیس» بود. با برنامه او «ما و شما» که به کارتونهای درخواستی بچهها اختصاص داشت وارد دنیای تصویر و تلویزیون شد. سال ۱۳۷۸ با مجموعه «تورنگ و پورنگ» بین بچهها چهره شد و پس از آن در ماه رمضان سال ۱۳۸۱ با اجرای برنامه کودک و نوجوان و اسم مستعار هنری «عمو پورنگ» بین مخاطبان کودک و بزرگسال محبوبیت یافت. از دیگر کارهای فرضیائی میتوان به «شبکه بی طرف»، «یکی و تکی»، «باز باران با طراوت» و… اشاره کرد. وی به همراه امیرمحمد در برنامهای که صداوسیما با همکاری اداره راهنمایی و رانندگی تدارک دیده بود (همیار پلیس) به عنوان مجری وبازیگر ایفای نقش کرده است. این دو باز با هم در برنامههای دیگری چون «بوستان دوستان پورنگ» و «هزار و شصت و شونزده» و «کتابخانه عمو پورنگ» همکاری خود را ادامه دادند. در این چند برنامه اخیر او با افرادی چون امیرمحمد متقیان (نقشهای امیرمحمد، گلدون خان، آقا نگهدار و آقا ممنون)، محمدرضا خوارزمی (نقشهای جوجه و دوددو)، امیر سهیلی (نقش سلطان و بلبل خان و لب و دهن) و ابراهیم شفیعی (نقش پهلون پنبه و نفس بابا و ایاز) و همکار بوده است.
در شهریور ۱۳۹۳ داریوش فرضیایی به همراه برخی عوامل برنامه اش به عیادت رهبر معظم انقلاب رفت. گروه برنامه ساز عموپورنگ در نوروز ۱۳۹۴ ویژه برنامهٔ «عیدانه عموپورنگ» را به مدت هفت روز با همکاری شهرداری منطقه ۵ تهران در بوستان جوانمردان ایران به روی آنتن بردند. همچنین محله گل و بلبل تنها برنامهای است که بزرگترین دکور برنامه کودک را تا به الان با مساحت ۱۵۰۰ متر را داشته است؛ که با مشارکت شهرداری تهران در ۹۰ قسمت ۴۵ الی ۶۰ دقیقهای تولید و بر روی آنتن شبکه دو رفت. گفتنی است که عمو پورنگ در سال ۹۴ سابقه اجرای دو برنامه را دارد.همچنین وی در برنامه سه ستاره که به معرفی برترینهای سال ۱۳۹۴ در ویژه برنامه نوروز ۱۳۹۵ پرداخت به عنوان سومین مجری برتر سال ۱۳۹۴ در کنار عادل فردوسی پور و رامبد جوان منتخب شد.
منبع: خبرناز
- چهارشنبه ۲۴ مهر ۹۸
- ۲۱:۳۲