تفریح و سرگرمی

طرز تهیه هویج پلو

 

طرز تهیه هویج پلو

یکی از متنوع ترین و جذاب ترین اقلیم های غذایی ایران متعلق به شهر زیبای شیراز هست، همگی ما بسیاری از اون ها رو میشناسیم! سالادها، دسر ها و شیرینی ها و خوراک های شیراز جزء پر طرفدارترین ها در ایران هستند. ترکیب های عالی و به جای مواد غذایی در تهیه این خوراک ها باعث شده که طعم و مزه خوشایند و دلخواهی داشته باشند و نظر هر بیننده ای رو به خودشون جلب کنن. امروز قرار هست طرز تهیه یکی از همین غذاهای بسار لذیذ رو با هم مرور کنیم. هویج پلو که ظاهراً اصالت این غذا به شیراز برمگیرده.  

Image result for ‫طرز تهیه هویج پلو‬‎

مواد لازم برای تهیه هویج پلو

  • برنج 3 پیمانه
  • پیاز کوچک 1 عدد
  • مرغ 500 گرم
  • هویج متوسط 4 عدد
  • خلال بادام یا خلال پسته 1/2 پیمانه
  • کره برای سرخ کردن 50 گرم
  • شکر 4 قاشق غذاخوری
  • زرشک 1/3 پیمانه
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده 1 قاشق سوپخوری

طرز تهیه هویج پلو

ابتدا برنج را بشویید و چند ساعتی در آب و نمک خیس دهید. هویج را هم به صورتی خلالی خرد کنید .شکر را در آب حل کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. هویج را داخل شربت بریزید و حرارت را کم کنید تا  بپزد . بعد از نرم شدن هویج آن را داخل آبکش بریزید و از شربت جدا کنید.برنج خیس داده شده را آبکش کنید و داخل قابلمه مورد نظر به همراه هویج به صورت لایه به لایه پر کنید. بعد روی حرارت  متوسط قرار دهید تا بخار آن بلند شود بعد حرارت را کم کنید و یک دم کنی روی در قابلمه بگذارید تا برنج حدود یک ساعت دم بکشد. خلال پسته و بادام  را کمی تفت دهید و بعد از آماده شدن برنج روی آن تزیین کنید و در کنار مرغ رعفرانی پخته شده  سرو کنید.کمی از شربت درست شده را میتوانید برای شیرین تر کردن غذا روی برنج بکشید.

نکته

در تفریح98 همراه ما باشید

*برای درست کردن هویج پلو شیرازی مجلسی به جای مرغ می‌توانید از گوشت قلقلی یا حتی بوقلمون هم استفاده کنید. برای درست کردن هویج پلو با گوشت قلقلی مقدار مورد نظر گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده شده و ادویه‌های دلخواه مزه‌دار کنید و به همان شیوه گوشت قلقلی سرخ کنید. بعد از دم کشیدن هویج پلو، گوشت قلقلی‌ها را همراه با آن سرو کنید. *برای درست کردن هویج پلو زعفرانی مجلسی با مرغ می‌توانند بعد از پختن تکه‌های مرغ، آن‌ها را همراه با برنج دم کنید. اما اگر می‌خواهید پلوی شما سر و شکل مجلسی‌تر و رسمی‌تری داشته باشد بهتر است مرغ را جداگانه و بعد از دم کشیدن پلو کنار آن سرو کنید. *در صورتی که برای پخت هویج پلو از شکر استفاده می‌کنید، هنگام دم کشیدن پلو شعله گاز را بسیار کم و ملایم نگه دارید. شیره شکر به کف قابلمه می‌رسد و ممکن است ته‌دیگ شما را بسوزاند. *بهتر است هویج‌ها را رنده کنید تا در پلو خوب پخته شوند. اگر هویج‌ها را خلالی خرد می‌کنید در هنگام تفت درب ظرف را بگذارید تا هویج‌ها با بخار پخته و نرم شوند. *می‌توانید از ران مرغ یا ساق مرغ هم به جای سینه مرغ استفاده کنید. پوست مرغ را حتما بگیرید و بعدآن را بپزید چون بوی نامطبوعی دارد و باعث می شود در غذا بوی خوبی نداشته باشد. هنگام سرو میتوانید مقداری زرشک روی هویج پلو بریزید و برای اینکار باید مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و وقتی روغن داغ شد، زرشک را در آن ریخته و کمی تفت دهید. و چون هویج پلو شیرین است، نیازی به اضافه کردن شکر در زرشک نیست. اگر دوست داشته باشید ته دیگتان ، ته چینی باشد، نصف لیوان ماست، مقداری زعفران دم شده، نصف لیوان آب جوش، دو عدد زرده تخم مرغ و 75 گرم روغن را با یکدیگر مخلوط کنید و کف قابلمه بریزید. سپس مقداری برنج روی آن ریخته و با قاشق روی آن را صاف کنید تا کل مایه جذب برنج شود، سپس بقیه برنج را طبق دستور در قابلمه قرار دهید. حتما در زمانی که میخواهید هویج پلو را برای مهمانی و یا مجالستان تهیه کنید مطمئن شوید که طعم شیرین آن مطابق  با ذائقه مهمانانتان باشد . برای ته دیگ هویج  پلو می توانید از سیب زمینی و نان هم استفاده کنید. اگر هویج پلو را با گوشت قرمز تهیه کردید باید زمان پخت بیشتری به آن بدهید. حدود120 دقیقه ،و برای طعم دار کردن گوشت قرمز از سیر ، برگ بو ، زیره سبز ، فلفل قرمز  استفاده کنید. برای خلالی کردن هویج میتوانید از رنده درشت نیز استفاده کنید. چون در هویج  پلو شیره شکر وجود دارد و این شیره به ته دیگ نیز میرسد، احتمال سوختن ته دیگ آن نسبت به دیگر پلوها بیشتر است.به همین دلیل باید زیر اجاق گاز را خیلی کم کنید یا از شعله پخش کن استفاده کنید. که حدود 45 دقیقه ای زمان برای دم کشیدن آن لازم است. شما میتوانید با توجه به ذائقه تان اندازه شکر را در هویج پلو تغییر دهید. در صورتی که هویج ها را رنده کردید فقط کمی تفت دهید. اما اگر خلالی خرد کردید باید مغز پخت شود. برای خوشرنگ شدن هویج ،حتما پوست هویچ را پس از شستن با پوست کن جدا کنید. این کار موجب حفظ ویتامین های آن هم خواهد شد. در صورت تمایل می توانید به هویج پلو خلال پرتقال و نارنج اضافه کنید.البته باید تلخی آنها  راگرفته باشید. اگر دوست داشتید هویج پلو را شیرین تر میل کنید، در مرحله سوم 4 قاشق غذا خوری شکر به آن اضافه کنید. مرغ را میتوانید به صورت ریش ریش در هویج پلو بریزید. و یا از گوشت گوسفندی که به صورت قطعات خورشتی خرد شده اند استفاده کنید. بهتر است برای تهیه هویج پلو از هویج فرنگی استفاده کنید، چون رنگ و لعاب بهتری به غذای شما می دهد. استفاده از کره یا روغن کرمانشاهی برای خوشمزه تر شدن هویج پلو مناسب تر است. استفاده از مقداری رب انار در مایه هویج پلو طعم ملسی را به آن میدهد که مورد پسند بعضی هاست.

 

منبع : نمناک

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی